هورامان ثبت جهانی شد

تاریخ انتشار:

امروز سه‌شنبه ۵ مرداد ۱۴۰۰ در چهل و چهارمین جلسه کمیته میراث جهانی یونسکو در شهر فوجوی چین، پرونده هورامان بررسی و منظر فرهنگی آن به ثبت جهانی رسید.
شواهد تاریخی و قدمت بالا، سبک خاص معماری، نوع سبک زندگی روستانشینان و جاذبه‌های متنوع دیگر منطقه هورامان، باعث شده تا از سال ۱۳۹۵ بحث جهانی شدن منظر فرهنگی این منطقه مطرح و اسناد و مدارک لازم نیز برای سازمان یونسکو تهیه و ارسال شود و امروز در چهل و چهارمین جلسه کمیته میراث جهانی یونسکو که این روزها در شهر فوجوی چین در حال برگزاری است پرونده هورامان بررسی و با ثبت جهانی منظر فرهنگی آن موافقت شد.

 

هورامان با دارا بودن معماری پلکانی، آب و هوای مطبوع، آداب و رسوم سنتی، پوشش خاص، صنایع دستی و غذاهای محلی خود منحصربفرد است. این منطقه استان‌های کردستان، کرمانشاه و بخشی از اقلیم کردستان عراق را در برمی‌گیرد که در کردستان، بخش‌هایی از شهرستان سنندج و کامیاران و بخش عمده‌ای از سروآباد و مریوان و در کرمانشاه، شهرستان جوانرود و پاوه به صورت کامل و بخش‌هایی از روانسر و ثلاث باباجانی را شامل می‌شود.

ترک پاسخ

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

اشتراک گذاری مطلب:

آخرین مطالب

مطالب مشابه
Related

جوابیه مدیرعامل مؤسسه دیدبان حقوق بشر کردستان ایران درباره آیین نوروز

جوابیه دکتر علی فرهمند «مدیرعامل مؤسسه دیدبان حقوق بشر...

دیدبان حقوق بشر کردستان ایران خطاب به دولت سوئد

مسئولیت‌پذیری حقوق بشری در قبال خشونت‌های شبه‌نظامیان کُرد ضروری...

آلمان، پ‌.ک‌.ک را همچنان در لیست تروریستی باقی می‌گذارد

تحولات آینده پ‌.ک‌.ک و تأثیر آن بر سیاست آلمان...

اقتصاد پنهان پ.‌ک.‌ک: نقش پول حاصل از مواد مخدر در گسترش تروریسم

پ.ک.ک با قاچاق مواد مخدر؛ تروریسم، دستیابی به پول...