نشستی که مردم سنندج خواهان استمرار آن در دیگر مناطق کُردنشین شدند

تاریخ انتشار:

نشست رونمایی از مجموعه مستند پژاره با حضور اقشار مختلف مردم سنندج و سخنرانی مهمانان ویژه مراسم و با همکاری دیدبان حقوق بشر کردستان ایران برگزار شد

به گزارش خبرنگار دیدبان حقوق بشر کردستان ایران؛ روز یکشنبه ۲۸ بهمن نشستی با عنوان رونمایی از مجموعه مستند پژاره با حضور اقشار مختلف مردم سنندج، خانواده‌های دادخواه که فرزندانشان در گروه‌های شبه‌نظامی کُرد مقیم اقلیم کردستان گرفتار هستند، خانواده‌های قربانیان ترور و خشونت و همچنین کارآفرینان و فعالان اقتصادی برگزار شد.

این نشست با استقبال ویژه‌ای از سوی مردم سنندج مواجه شد؛ به نحوی که سالن همایش مملو از جمعیت شده بود و حضار همگی تا پایان اکران «مستند دژی کانو» حضور داشتند. نشست مذکور با مشارکت موسسه حقوقی دیدبان حقوق بشر کردستان ایران و موسسه هنری رسانه‌ای نهضت برگزار شد و بر اساس نظرسنجی صورت گرفته در پایان مراسم، بازخورد مثبتی نیز از حضار و اصحاب رسانه کردستان نسبت به آن وجود داشت. گفتنی است مجموعه مستند پژاره شامل سه فیلم مستند به نام‌های دژی کانو (علیه زندگی)، ماندوو (خسته) و از کردستان تا ژنوستان است که به ابعاد مختلفی از فعالیت‌های بشردوستانه مرکز دیدبان حقوق بشر کردستان ایران می‌پردازد. همچنین سخنرانان این نشست تخصصی نیز آقایان «هوشنگ شیخی» کارشناس مسائل سیاسی؛ «هیبت‌اله نژندی‌منش» استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه علامه طبابایی و «یزدان پرونده» تهیه‌کننده و کارگردان مجموعه مستند پژاره بودند که هر یک به بیان مسائل و ابعاد مختلف سیاسی، حقوقی و اجتماعی موضوع نشست تحت عنوان «آسیب‌شناسی فعالیت گروهک‌های تروریستی و تجزیه‌طلب و تاثیر آن بر توسعه و پیشرفت استان‌های غربی کشور» پرداختند.

«هوشنگ شیخی» در این نشست اظهارداشت: بسیاری از کسانی که به اسارت گروهک‌های تروریستی در آمده و فریب این گروهک‌ها را خورده‌اند جوانان و نوجوانان به‌ویژه در مناطق مرزی و کُردنشین هستند. وی افزود: یکی از وظایفی که به این جوانان فریب‌خورده داده می‌شود این است یک گوشی در اختیارشان می‌گذراند و اجازه نمی‌دهند حتی با خانواده و یا اقوامشان صحبت کنند، فقط از آنان می‌خواهند از مناطق خاصی فیلم گرفته و افراد هم‌سن خود را نیز جذب این گروه‌ها کنند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان این سوال که گروه‌های مسلح چه دستاوردی برای مردم کرد درایران داشته‌اند؟ گفت: این‌ها برای خود مغازه باز کرده و جز دکانداری کاری بلد نیستند و به گروه‌های نیابتی تبدیل شده‌اند و هدف اصلی آنان تجزیه‌طلبی و همراه کردن افرادی به عنوان مخالف نظام با خود است. شیخی ادامه داد: بی‌شک اقدامات این گروهک‌ها از روی دلسوزی برای من، شما و مملکت نیست، این‌ها وقتی اعضای خود را به بردگی گرفته و بسیاری جنایات دیگر را مرتکب می‌شوند، منطقاً نمی‌توانند دلسوز ما باشند بلکه به روش‌هایی خود را ناجی مردم نشان داده و مشکل و چالش‌های زیادی برای همین مردم ایجاد می‌کنند.

در ادامه این نشست «هیبت‌اله نژندی‌منش» نیز اظهار کرد: در هیچ برهه‌ای از تاریخ حقوق بین‌الملل، اجازه تجزیه‌طلبی داده نشده است، بلکه اولویت با تمامیت ارضی کشور است و باید از راه قانونی، مطالبات خود را پیگیری کنیم.  اقداماتی که گروه‌های ترویستی انجام می‌دهند استفاده از کودکان به عنوان کودک‌تروریست و کودک‌سرباز غیرقانونی است و زورگویی و ایجاد رعب و وحشت در میان مردم و حمله به افراد، مصداق کامل اقدام تروریستی است.

وی با تاکید بر انجام اقدامات فرهنگی، ادامه داد: اگر بخواهیم جوانان و نوجوانان ما و خانواده‌ها در دام این گروه‌‌ها نیفتند باید اقدام فرهنگی انجام شود، ضمن اینکه باید در حوزه اقتصادی، اشتغال و بیکاری نیز فعالیت‌های جدی و سریع انجام شود. این استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه علامه طباطبایی یادآور شد: بی‌شک هیچ کسی جز خود ما و با روش مسالمت‌آمیز نمی‌تواند ما را به توسعه برساند؛ اگر گسی گفت با مبارزه مسلحانه برایتان صلح می‌آورد دروغگوترین فرد تاریخ است. همچنین «یزدان پرونده» تهیه‌کننده و کارگردان مجموعه مستند پژاره نیز در ادامه این نشست گفت: مستند پژاره به موضوعی پرداخته که مردم از آن رنج می‌برند، پسربچه‌های ۱۱ساله‌ای وجود دارند که به اندازه یک اسیر جنگی حرفه‌ای شکنجه دیده و یا دختربچه‌هایی که دزدیده شده و یا فریب خورده‌اند.

وی که خود از کُردهای کرمانشاه است، ادامه داد: یکی از دغدغه‌های بنده به عنوان یک کرد این بود که چرا باید استعمار، کردها را که جزو ایرانی‌ترین قوم‌ها هستند دشمن جلوه دهد و با این کار به خود مردم کُرد توهین کند. براین اساس در این مستند که دغدغه شخصی‌ام بود به آسیب‌های بسیاری از جمله نااگاهی خانواده‌ها در رابطه با این گروه‌های تروریستی و وضعیت خانواده‌هایی که نمی‌دانند چگونه فرزاندشان را برگردانند، پرداخته شده است. یزدان پرونده اظهارکرد: امیدوارم روزی برسد که ما کُردها هیچ کدام از ناحیه این گروه‌ها آسیب نبینینم.

گفتنی است که در خاتمه این نشست که در سنندج برگزار شد نیز حاضران به تماشای «مستند دژی کانو» پرداختند که بسیار مورد استقبال قرار گرفت. مطالبه خانواده‌های قربانی ترور و خانواده‌های دادخواه، حمایت و پیگیری احقاق حقوق‌شان و همچنین کمک به بازگشت فرزندان گرفتار شده در این گروه‌های ستیزه‌جو از جمله مهمترین محورهای این نشست تخصصی بود. علاوه بر این، فعالان اقتصادی و کارآفرینان بر ضرورت «ارتقاء امنیت اقتصادی و کاهش ریسک سرمایه‌گذاری» تاکید داشتند و خواستار پیگیری جدی توافقنامه ایران و عراق برای تعیین تکلیف و خلع سلاح این گروه‌های شبه‌نظامی شدند که مهمترین علت ناامنی اقتصادی و بزرگترین مانع رونق کسب و کار و فعالیت‌های اقتصادی در مناطق کُردنشین به حساب می‌آیند.

یکی از محورها و اهداف مهم این نشست در سنندج تاکید بر لزوم آگاهی‌بخشی و آموزش به دانش‌آموزان و نوجوانان و همچنین خانواده‌های در معرض آسیب از سوی این گروه‌ها بود که حاضران در نشست نیز ضمن تایید این مطلب، خواستار تداوم برگزاری چنین همایش‌ها و نشست‌های تخصصی در استان کردستان و دیگر مناطق کُردنشین ایران شدند که بتواند به مرور نتایج بهتری را به همراه داشته باشد. حمایت از کارآفرینان، توسعه صنایع زود بازده، تقویت گردشگری و رونق تجارت با اقلیم کردستان عراق می‌تواند به عنوان راهکار در راستای توسعه و پیشرفت مناطق کُردنشین ایران مطرح شود.

لازم به یادآوری است که دیدبان حقوق بشر کردستان ایران همواره معتقد بوده است که این مطالبات جزء وظایف و تکالیف دولت و ساختار حاکمیت است و باید با تلاش در این زمینه، برچسب امنیتی از مناطق کُردنشین ایران برداشته شود. دیدبان بارها بر لزوم انجام مجموعه اقداماتی که منجر به رونق کسب و کار و فعالیت‌های اقتصادی در این مناطق شود تاکید کرده و امیدواریم که در آینده نزدیک شاهد پیشرفت‌های بهتر و بیشتری در این زمینه باشیم.

 

ترک پاسخ

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

اشتراک گذاری مطلب:

آخرین مطالب

مطالب مشابه
Related

تجمع خانواده‌های آسیب‌دیده در مقابل سفارت‌های سوئد، بلژیک و آلمان در تهران

متعاقب پیگیری‌های دیدبان حقوق بشر کردستان ایران صورت گرفت؛...

تاکید عفو بین‌الملل بر نقض حقوق‌بشر در زندان‌های پ‌.ک.‌ک و یگان‌های مدافع خلق

«آگنس کالامارد»، دبیرکل سازمان عفو بین‌الملل، در مصاحبه‌ اختصاصی...

ممنوعیت فعالیت گروه‌های مرتبط با پ‌.ک‌.ک در سلیمانیه عراق

مقامات شهر سلیمانیه عراق فعالیت چهار سازمان متهم به...

هشدار نماینده مجلس سوئیس نسبت به گزارش‌های مربوط به اردوگاه‌های آموزشی گروه تروریستی پ‌.ک.‌ک در این کشور

‌‌نماینده مجلس سوئیس، «ژاکلین دو کُواتروهاس» با استناد به...