یادداشت/مراسم عروسی در بین کردها

تاریخ انتشار:

سعید اسدی‌فر، نویسنده کرد، در کتاب “سرزمین کرمانج‌ها” در قسمت آداب و رسوم و فرهنگ عامه کردی به مراسم عروسی در بین کردها نیز می پردازد و می‌گوید:

“در بخش‌هایی از مناطق کردنشین هنوز هم پدر و مادر برای پسرشان عروس انتخاب می‌کنند؛ حتی در مواردی دیده شده عروس و داماد تا روز عروسی همدیگر را ندیده‌اند. ولی این رسم روز به روز کمرنگ می‌شود. موقع خواستگاری، معمولا پدر و مادر عروس شرایطی برای عروس در نظر نمی‌گیرند و فقط مبلغی را به عنوان قه‌له‌ن یا نقد از داماد می‌گیرند. این شیربها یا مهریه نیست و بایستی قبل از عروسی به پدر عروس پرداخت شود.”

نویسنده پس از اشاره به این فرهنگ غلط که عروس در انتخاب همسر آینده خود نقشی ندارد و دیگران هستند که برایش شوهر انتخاب می‌کنند و حتی نمی‌داند همسر آینده‌اش چه شکل و قیقافه‌ای دارد می‌نویسد:

“برای تعیین مبلغ نقد، جلسه خاصی در منزل غروس تشکیل می‌گردد. معتمدین محل جمع می‌شوند و عده‌ای طرفدار عروس و عده‌ای نیز طرفدار داماد هستند. با چانه‌زنی های زیاد بر سر مبلغ قه‌له‌ن، بالاخره به توافق می‌رسند. در اکثر خواستگاری‌ها مبلغ قه له ن را به پول تعیین نمی‌کنند بلکه آن را با تعداد گوسفند یا مقداری محصولات کشاورزی مشخص می‌کنند.

اسدی فرد با انتقاد تلویحی در نوشته‌های خود از این فرهنگ در ادامه می‌گوید:

“همین که مبلغ قه له مشخص شد و مورد توافق قرار گرفت، دیگر کار تمام است. پدر داماد مبلغ تعیین شده را می‌پردازد و عرسش را به خانه می‌برد. هیچ شرط و شروط دیگری وجود ندارد. البته بایستی یادآوری کنم، در این فرهنگ دوره نامزدی وجود ندارد و داماد و عروس حتی یک دقیقه نیز نمی‌توانند با هم به بیرون بروند.”

ترک پاسخ

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

اشتراک گذاری مطلب:

آخرین مطالب

مطالب مشابه
Related

کودک‌سربازی، نقض آشکار حقوق کودکان توسط گروه‌های مسلح کُرد

مقدمه گروه‌هاى مسلح کردی در ایران که با توجه به...

پژاک؛ نمونه کامل نقض حقوق بشر

حقوق بشر درخت کهنسالی است که ریشه در تاریخ...

بایسته‌های رویکردهای حمایتی از اعضای نادم و جداشده گروه‌های تروریستی

نویسنده: دکتر احمد کاظمی، استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه از منظر...

آیا آلمان نسبت به ایزدی‌های قربانیِ نسل‌کشی عهدشکنی خواهد کرد؟

هزاران ایزدی با خطر اخراج از آلمان به عراق...