در این همایش، مفاد و روند مذاکرات پیشنویس کنوانسیون جامع مبارزه با تروریسم مورد بررسی و تحلیل قرار خواهد گرفت
به گزارش دیدبان حقوق بشر کردستان ایران، در آستانه بیستوپنجمین سالگرد ارائه پیشنویس کنوانسیون جامع مبارزه با تروریسم به مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دانشگاه علامه طباطبایی تهران روز سهشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ میزبان همایشی بینالمللی با هدف بازخوانی، نقد و تحلیل این سند مهم حقوقی خواهد بود. این پیشنویس، که نخستین بار در سال ۲۰۰۰ میلادی مطرح شد، تلاش دارد چارچوبی جامع و الزامآور برای مقابله جهانی با تروریسم فراهم آورد، اما در طول این ربع قرن به دلیل موانع سیاسی، حقوقی و دیپلماتیک هنوز به تصویب نهایی نرسیده است. استادان حقوق بینالملل از ایران و شماری از کشورهای دیگر در این همایش مشارکت خواهند کرد. این همایش به همت دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی و با مشارکت دیدبان حقوق بشر کردستان ایران، سازمان دفاع از قربانیان خشونت، مرکز پژوهشی حقوق تجاری هوشمند آرمان، انجمن دفاع از قربانیان تروریسم و انجمن حمایت از قربانیان تروریسم برگزار میشود. هدف این همایش، بررسی ابعاد مختلف پیشنویس کنوانسیون، روند مذاکرات مرتبط، موانع تصویب آن و همچنین چشمانداز آینده این سند در نظام حقوق بینالملل ضد تروریسم است.
در این همایش، مفاد و روند مذاکرات پیشنویس کنوانسیون جامع مبارزه با تروریسم و چالشهای چالشهای حقوقی، سیاسی و دیپلماتیک در مسیر تصویب کنوانسیون مذکور و همچنین تأثیر تحولات بینالمللی از ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۵ بر مسیر تدوین و تصویب پیشنویس، مورد بررسی و تحلیل قرار خواهد گرفت.
ایران از اصلیترین قربانیان تروریسم دولتی و غیردولتی در سطح منطقهای و بینالمللی است و گروههای تروریستی زیادی با حمایت قدرتهای خارجی و با اقدامات مسلحانه خود، منجر به امنیتیسازی فضای اجتماعی و سیاسی ایران شدند. در این میان، برخی تحلیلگران با تأکید بر طرحهای راهبردی برای امنیتیسازی محیط پیرامونی ایران، تأکید میکنند که تروریسم در منطقه تنها به دلیل انگیزههای ایدئولوژیک یا قومی رشد نیافته، بلکه ابزاری در دست برخی دولتها برای پیشبرد اهداف ژئوپلیتیکی بوده است. بر همین اساس، یکی از مسائل محوری این همایش، ضرورت عبور از استانداردهای دوگانه در برخورد با تروریسم است. در شرایطی که گروههای با مشی آشکار تروریستی و خشونتمحور تحت حمایت سیاسی و مالی قدرتهای بزرگ قرار دارند، تحقق صلح و امنیت جهانی جز با ایجاد یک استاندارد واحد مبتنی بر اصول و اسناد بینالمللی میسر نخواهد بود. از این منظر، احیای گفتوگوها پیرامون پیشنویس کنوانسیون جامع مبارزه با تروریسم میتواند گامی در جهت برقراری نظم حقوقی منصفانه و مؤثر در مبارزه با تروریسم در سراسر جهان باشد.
کردها همشون مثل هم نیستند.نباید به خاطر این گروه های جنایتکار و وحشی و خشن بقیه کردها را به یک چشم دید.