مرزهای یخ‌زده اروپا؛ مرگ یک زن باردار کُرد

تاریخ انتشار:

مهاجرانی که در یک بازی مرگبار گرفتار شده­‌اند، هر روز شاهد مرگ یکی از اعضای خود هستند…

آوین عرفان، یک زن ۳۸ ساله، چند روز پس از مریض شدن به دلیل سرمای هوا در مرز بلاروس و لهستان، در بیمارستانی در بلاروس درگذشت. او شش ماهه باردار بود و جنین وی نیز فوت کرده است. آوین اهل دهوک بود و قصد داشت با همسر و پنج فرزندش به اروپا برسد…

 

 

این سرنوشت تلخ، برای بسیاری از کردها رخ داده یا رخ خواهد داد…

کردها در مرز بلاروس- لهستان و در دمای زیر صفر، در زمین باتلاقی و جنگل سرد، اسیر شده‌اند…آن‌ها مانند مجسمه‌های مومیایی به نظر می‌رسند، صورت‌هایشان بی‌­روح است…

دولت دست راستی لهستان اختیارات پارلمانی را برای ساخت دیواری به سبک دونالد ترامپ به طول مرز خود با بلاروس تضمین کرده است و در عین حال با نیرویی متشکل از ۱۷۰۰۰ پلیس مرزی که توسط پرسنل نظامی تقویت شده‌اند در این منطقه گشت‌زنی می­‌کند و مهاجران کرد را در جنگل در مرز نگه داشته است.

 

بیشتر بخوانید:

مرگ تلخ یک پناهجوی کُرد ایرانی در بلاروس

 

لهستان یک منطقه نظامی دو مایلی در مجاورت مرز ایجاد کرده است که آنجا خدمات پزشکی، کمک امدادگران داوطلب و حضور خبرنگاران ممنوع است. کریستال ون لیوون، مدیر فوریت‌های پزشکی سازمان پزشکان بدون مرز، هفته گذشته به گاردین گفت که سازمان­‌های غیردولتی باید فوراً به منطقه امن دسترسی پیدا کنند تا به درخواست­‌های مهاجران و حمایت بین‌المللی احترام گذاشته شود.

کردهای عراقی اهل دهوک در نزدیکی مرز ترکیه که شهرشان صحنه نبردهای شدید ترکیه- پ.ک.ک هستند در جنگل و در مرز بسیار هستند.

مهاجران هنگام رسیدن به بلاروس ۱۵۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰ یورو هزینه می­کنند. عکس‌های فرودگاه ورود آن‌ها را با شلوارک و تی‌شرت نشان می‌دهد و کاملا واضح است از دمای هوایی که انتظارشان را می­کشد بی‌اطلاع هستند. آنها سپس در هتل‌های دولتی تحت مدیریت دولت مستقر می‌شوند که از آنجا اتوبوس‌ها و حتی تاکسی‌های رسمی آنها را به مرز لهستان یا لیتوانی منتقل می‌کنند.

سپس مرزبانان بلاروس آنها را از کنار حصار عبور می­دهند. کاتارزینا واپا، امدادگر داوطلب، می­گوید: «صورت برخی از مهاجران را دیدیم که با سیم خاردار بریده شده بودند. ما فیلم‌‎هایی داریم که نشان می­دهد چگونه بلاروس مهاجران را به جلو می­برد. گاردهای مرزی با سگ‌های هجومی و با تجهیزات کامل جنگی می‌ایستند…»

به آنها که بین مرزها گیر افتاده بودند، چیزی برای نوشیدن و خوردن نمی­دادند… در نتیجه بسیاری جان خود را از دست دادند…

پناهندگان یخ می­زنند، تسلیم هیپوترمی شده اند و از ترس و سرما می­لرزند. کودکان واکنش‌هایی شبیه به حملات صرع دارند. رنج و وحشت اینجا فقط  انسان را یاد زمان جنگ می­‌اندازد…

 

ترک پاسخ

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

اشتراک گذاری مطلب:

آخرین مطالب

مطالب مشابه
Related

جدایی والدین؛ مهمترین علت عضویت کیمیا شانازی در کومله

کیمیا شانازی: من، یک فرزند طلاق هستم «پدر و مادرم...

اعتیاد و جدایی والدین؛ زمینه‌ساز عضویت پویا محرمی در کومله

پویا محرمی، عضو سابق گروه مسلح کومله و متولد...

روایت کوهسار دهقان از مبارزه خیالی کومله برای بهبود وضعیت کوهستان

کوهسار دهقان: بعد از گذشت مدتی، به این نتیجه...

سرکنسول ایران در سلیمانیه در گفت‌وگو با دیدبان حقوق بشر کردستان ایران

سرکنسول ایران در سلیمانیه: پیگیر نقض حقوق شهروندان ایرانی...