امسال 45 نفر در مناطق کردنشین سوریه به دلایل مختلف خودکشی کردهاند، در میان آنها 23 مرد و چهار کودک و بقیه زن بودهاند. در همین سال 15 اقدام به خودکشی هم با شکست مواجه شده است.
وضعیت وخیم اقتصادی یکی از دلایل اصلی افزایش اقدامات خودکشی در میان کردهای سوریه است.
به دلیل وضعیت بد، ناآرامی، اقتصادی و بیکاری سطح خودکشی در کردستان سوریه نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. نهادهای اجتماعی در قامیشلو که در این زمینه فعال هستند چند نمونه در این خصوص را اعلام کردهاند.
براساس آمار رسمی سوریه، آن منطقه که اکنون تحت کنترل آنهاست امسال 51 اقدام به خودکشی را تجربه کرده است. در مناطقی که تحت کنترل خودمدیریتی است 45 تن خودکشی کردهاند اما سال گذشته این تعداد 20 نفر بود. در مناطقی که که تحت کنترل اپوزسیون است به علت اینکه سازمانهای مدنی در آن وجود ندارند هیچ آماری در دست نیست.
اوین جمعه مدیر جامعه حقوق بشر در مناطق کردنششین سوریه میگوید: 45 تن خودکشی کرده که از این تعداد 23 مرد و 4 بچه و بقیه زن بودهاند و با این حال آمار به دو برابر افزایش یافته است.
“سارا” نام یکی از سازمانهای فعال برای کسانی است که خشونت را تجربه کردهاند. سوزان حسن عضو کمیته اجرایی سازمان سارا گفت: ما با افرادی دیدار کردهایم که خشونت را تجربه کردهاند. علت آن خشونتها هم جنگ و آوارگی است. در تل تمر و کوبانی هم مواردی وجود داشت.
توزیع اسلحه و فروش آن در زمان جنگ علتی بود که تعداد خودکشیها و قتل را نسبت به سال گذشته افزایش داده است.
طبق آمارهای سازمان بهداشت جهانی، سوریه در رتبه 176 کشورهایی قرار دارد که آمار خودکشی در آن زیاد است. براساس آن آمار که تاکنون منتشر شده طی امسال 51 تن در سوریه خودکشی کردهاند.
علیت اصلی خودکشی ها در سوریه
-جنگ و کشمکش
-وخیم بودن وضعیت اقتصادی
-عدم وجود منابع درآمدی و سختی در تحصیل معیشت
-انتشار ویروس کرونا و وضعیت وخیم اقتصادی و بیکاری
رتبه بندی کشورهای جهان در سال 2019 از لحاظ خودکشی
-لیتوانی: از هر 100 هزار تن 32 نفر
-روسیه: از هر 100 هزار 31 تن
-گینه: از هر 100 هزار تن، 29 نفر
-کره جنوبی: از هر 100 هزار 27 تن
-بلاروس: از هر 100 هزار 26 تن
-سورینم: از هر 100 هزار 23 تن
-قرقیزستان: از هر 100 هزار 22.5 تن
-اوکراین: از هر 100 هزار 22 نفر
-لیسوتو: از هر 100 هزار 21 تن
-لیتوانی: از هر 100 هزار 21 نفر.