پ.ی.د و اخبار جعلی در مورد تشخیص کرونا

تاریخ انتشار:

به گزارش دیدبان حقوق بشر کردستان ایران، خبرگزاری فرات ارگان مطبوعاتی گروه پ.ک.ک، روز شنبه 21 مارس خبر داد که اداره خودگردان شمال سوریه (وابسته به پ.ک.ک) و هیات سلامت و بهداشت شمال-شرق سوریه با برگزاری نشستی خبری در سالن اجتماعات امور خارجی در شهر قامشلو، مدعی دستیابی به فناوری کیت تشخیصِ سریع کرونا شده است. این نهاد درمانی وابسته به اداره خودگردان در مناطق کردنشین که زیرنظر حزب اتحاد دموکراتیک سوریه (شاخه سوریه‌ای پ.ک.ک) فعالیت می‌کند، مدعی است که کیت تشخیصی ساخته شده توسط این نهاد، می‌تواند ابتلا به ویروس کرونا در مدت زمانی بسیار کم تشخیص دهد. خبرگزاری فرات نوشته هیات سلامت و بهداشت خودمدیریتی شمال-شرق سوریه و دانشگاه PEAS سوئد طی همکاری با یکدیگر به این کیت دست یافته‌اند.

https://anfpersian.com/uploads/fa/articles/2020/03/20200321-jpga5ec3d-image.jpg
جوان مصطفی

دکتر «جوان مصطفی» ریاست مشترک هیات سلامت و بهداشت خودمدیریتی شمال-شرق سوریه در این نشست خبری اظهار داشت که با شیوع ویروس کرونا در تمامی جهان و وضعیت خطرناکی که در  نتیجه آن ایجاد شده است، لابراتوارهای جهانی درصدد دستیابی به کیتی هستند که سریعا بتوانند ابتلا به کرونا را تشخیص داده و متعاقب آن درمان تجویز کنند.

اما واقعیت چیست؟

آیا پ.ی.د و نهادهای درمانی زیر نظر آن واقعا به این فناوری دست پیدا کرده‌اند؟ آیا پ.ی.د به این سطح از دانش رسیده است؟ این ادعا آن قدر مضحک بود که توئیتر رسمی پ.ی.د (مناطق کردنشین سوریه) بلافاصله این ادعا را تکذیب کرد و گفت: «این کیت تشخیصی، ساخت موسسه سوئدی (PEAS) تست کووید-19 نیست، بلکه نشان‌دهنده تعداد سلول‌های سفید خون است. این نوع تست در طی دهه‌ها وجود داشته و نشان‌دهنده عفونت است و بیشتر برای مشخص کردن نوع عفونت، به‌کار می‌رود». لذا باید گفت یکبار دیگر، اداره خودگردان شمال سوریه تلاش نمود تا با گفتن دروغ و انتشار اظهارات غلط، حمایت جهان غرب را  دوباره کسب کند. دکتر جوان مصطفی، یک دندانپزشک اهل سرکانیه است و مشخص نیست صلاحیت علمی اظهار نظر در مورد کرونا و بیماری‌های ویروسی- عفونی را از کجا کسب کرده است؟ آیا وی صلاحیت علمی این را دارد تا بتواند رئیس تیم پیشگیری از کووید-19 باشد؟

تکذیبیه منتشر شده توسط توئیتر اداره خودگردان

انتشار اظهارات غلط در وضعیت حساس بهداشتی کنونی و دادن امید واهی و غلط به مردم، می‌تواند به آسانی سبب فاجعه شود. این اولین بار نیست که اداره خودگردان شمال سوریه به جای تامین نیازهای مردم به دنبال اهداف سیاسی است. نقطه مبهم ماجرا سکوت دولت سوئد است. اگر دولت سوئد و نهادهای آکادمیک آن به پ.ی.د برای ساخت این کیت کمک کرده‌اند، چرا این دانش را برای مردم خود استفاده نمی‌کنند؟ چرا دانش ساخت کیتِ سریع را در اختیار اعضای اتحادیه اروپا و سازمان بهداشت جهانی قرار نداده‌اند؟ مشخص است که این ادعای پ.ی.د، همچون حزب مادر یعنی پ.ک.ک، نمایشی است. لذا باید گفت پ.ک.ک که علاقه وافری به دیده شدن دارد، ممکن است در این شرایط با هدف نمایش و ارائه اطلاعات غلط، اقدامات عجیب و غیر بهداشتی و علمی انجام دهد.

ترک پاسخ

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

اشتراک گذاری مطلب:

آخرین مطالب

مطالب مشابه
Related

درخواست اردوغان از اروپا برای مقابله با پ.ک.ک و جنبش گولن

دولت اردوغان از کشورهای اروپایی خواست تا علیه جنبش...

کودک‌همسری و قتل ناموسی؛ آسیب‌های اجتماعی و فرامرزی

کودک‌همسری و قتل ناموسی پدیده‌ای نیست که صرفاً به...

عزل شهرداران کُرد به دستور وزارت کشور و تنش در ترکیه

شهرداران کُرد حزب مخالف اردوغان در حالی عزل شده‌اند...

کشف جسد دانشجوی دانشگاه وان در میان بحران قتل زنان در ترکیه

جسد «روژین کابایش»، دانشجوی ۲۱ ساله دانشگاه وان که...