هلال احمر کُردی؛ پوششی برای تروریسم پ.ک.ک

تاریخ انتشار:

حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک.) از سال 1978 تاکنون به دنبال روش‌هایی برای تامین پشتیبانی مالی، پشتیبانی لجستیکی، انتقال آسان پول به اقلیم کردستان و تأثیرگذاری بر افکار عمومی به نفع خود است. در کنگره سوم پ.ک.ک در سال 1986، برای رسیدن به این اهداف در مورد ایجاد چندین سازمان غیرانتفاعی و بشردوستانه در اروپا تصمیم گرفته شد. «انجمن کمک و همبستگی با شهدا و خانواده‌های زندانیان» (HEV-KOM)  از جمله این سازمان‌ها بود که در بوخوم آلمان تاسیس شد تا مبالغی را برای این گروه فراهم کند. تعداد زیادی سازمان‌ و کمیته‌های به ظاهر فرهنگی در اوایل دهه 90 تاسیس شد. اعضای این سازمان‌ها وظیفه داشتند برای تأمین بودجه تروریسم عبدالله اوجالان و پ.ک.ک در ترکیه، از غیرنظامیان کُرد در سراسر اروپا مالیات بگیرند. هنگامی که پ.ک.ک در فهرست سازمان‌های تروریستی اروپا قرار گرفت و بسیاری از این سازمان‌ها بسته شدند، صلیب سرخ کرد یا Heyva Sor در 15 مارس 1993 در دوسلدورف آلمان تاسیس شد.HEV-KOM  همچنان به فعالیت خود در دوسلدورف، آلمان ادامه ‌می‌دهد.

رسمیت قانونی

طبق قانون، تاسیس، رسمیت و نمایندگی انجمن‌هایی مانند هلال احمر و صلیب سرخ طبق کنوانسیون ژنو و کمیته بین المللی صلیب سرخ (ICRC) تنظیم ‌می‌شود که براساس آنها فقط کشورهای مستقل مجاز به ایجاد چنین سازمان‌هایی هستند. کشورهای عضو فقط قادر به تاسیس یک انجمن صلیب سرخ یا هلال احمر هستند.

صلیب سرخ کُرد در سال 1997 به کمیته بین‌المللی صلیب سرخ تقاضا داد تا آن را به رسمیت بشناسد. اما کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، این درخواست را بی پاسخ گذاشت. زیرا این انجمن کُرد در سطح بین‌المللی رسمیت ندارد و متعلق به یک کشور مستقل نیست. در سال 2010، اداره نظارت و خدمات ایالت راینلاند-فالتس در آلمان دستور داد که صلیب سرخ کُرد نمی‌تواند از نمادهای هلال احمر یا صلیب سرخ استفاده کند. زیرا در هر ایالت فقط یک انجمن کمک‌رسان مجاز به استفاده از این آرم است و بنابراین صلیب سرخ کُرد نمی‌تواند کمک‌های مالی را در راینلاند-فالتس جمع‌آوری کند.

طی شکایتی در سال 2007 علیه صلیب سرخ کُرد در آلمان، صلیب سرخ کُرد به عنوان یکی از نهادهای تابع پ.ک.ک در آلمان تعیین شد.

فعالیت‌ها

«صلیب سرخ کُرد»  در 12 دسامبر 2012 توسط گروهی از پزشکان و متخصصان مراقبت‌های بهداشتی که با عنوان بنیاد «صلیب سرخ کردستان» در عامودا در سوریه فعالیت ‌می‌کنند، تاسیس شد. در شمال شرقی سوریه، صلیب سرخ کُرد در حال حاضر در کوبانی، دربسی، تل تمر، حسکه، قامیشلو، عامودا، قحطانیه، مالکیه، معباده، محله شیخ مقصود و همچنین در اردوگاه‌های پناهندگان الهول، نوروز و روژ و البته قبل از تصرف شهرهای عفرین و سرکانیه توسط ترکیه و ارتش آزاد سوریه (مورد حمایت ترکیه) شعباتی داشت.

این نهاد، برای اعضای زخمی ‌سازمان (پ.ک.ک.) و خانواده‌های کشته‌شدگان و زندانیان آن پول ‌می‌فرستد و به این سازمان جدایی‌طلب نیز کمک مالی می‌کند. همچنین چندین آمبولانس دارد که جنگجویان نیروی سوریه دموکراتیک را در جنگ همراهی و پشتیبانی پزشکی ‌می‌کنند. این سازمان مورد حمایت تبلیغاتی در رسانه‌های اجتماعی و سازمان‌های مطبوعاتی وابسته به پ.ک.ک. قرار دارد که سعی ‌می‌کنند ظاهر قانونی به آن بدهند. صلیب سرخ کُرد شش پروژه اصلی برای فعالیت‌های خود در شمال شرقی سوریه دارد: «پروژه کودکان»، «پروژه خواهر و برادر، خانواده»، «پروژه بهداشت»، «پروژه کمک‌های اضطراری»، «پروژه همبستگی با زندانیان» و «پروژه همکاری با سازمان‌های کمک‌رسان همفکر».

این نهاد بیشترین کمک پولی خود را از طریق کمپین‌های جمع‌آوری کمک‌های مالی از کردها و هواداران خارجی به دست ‌می‌آورد. در سال 2019، صلیب سرخ کرد 250 هزار یورو کمک مالی از حزب سیاسی آلمان «دی پارتای» دریافت کرد.

شعب اروپایی

این سازمان در کشورهای دیگر عناوین زیر را دارد:

– Kurdish Red Moon در انگلیس و ژاپن،

– Koerdische Rode Halve Maan در بلژیک، هلند و سوئیس،

-Crossant Rouge Kurde در فرانسه،

-Stotteforeningen Mesopotamiens Sol  در دانمارک،

– Roja Sor a Kurd  در  اتریش، کردیسکا رود‌هالومانن در سوئد و

–  Mezza Luna Rossa در ایتالیا.

ترک پاسخ

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

اشتراک گذاری مطلب:

آخرین مطالب

مطالب مشابه
Related

درخواست اردوغان از اروپا برای مقابله با پ.ک.ک و جنبش گولن

دولت اردوغان از کشورهای اروپایی خواست تا علیه جنبش...

کودک‌همسری و قتل ناموسی؛ آسیب‌های اجتماعی و فرامرزی

کودک‌همسری و قتل ناموسی پدیده‌ای نیست که صرفاً به...

عزل شهرداران کُرد به دستور وزارت کشور و تنش در ترکیه

شهرداران کُرد حزب مخالف اردوغان در حالی عزل شده‌اند...

کشف جسد دانشجوی دانشگاه وان در میان بحران قتل زنان در ترکیه

جسد «روژین کابایش»، دانشجوی ۲۱ ساله دانشگاه وان که...